Tipovi pene

Asortiman naših proizvoda čine pene koje proizvodimo od visokokvalitetnih sirovina renomiranih svetskih proizvođača na najkvalitetnijoj mašini za livenje pene prema tehnologiji koju smo razvili u skladu sa zahtevima tržišta.

Vapen ST pene

ST pene standardne tvrdoće su pene izbalansiranog odnosa gustine i tvrdoće. Prilagođene su zahtevima najvećeg broja kupaca i kao takve imaju najširu primenu u proizvodnji dušeka i nameštaja.

standardne vapen st pene
vapen s pene

Vapen S pene

VAPEN S pene su pene povećane elastičnosti, a tvrdoća im je slična kao kod ST pena, što im daje univerzalnost primene u industriji nameštaja.

Vapen EL i HL pene

Vapen EL i HL pene su povećane tvrdoće i nosivosti. Uvrstili smo ih u svoj asortiman kao odgovor na rezultate istraživanja tržišta na kojima smo prisutni i na zahteve naših kupaca. EL i HL pene su izuzetno pogodne za upotrebu u nameštaju kome su forma i funkcionalnost najbitnije odlike.

standardne vapen el pene
spg pene vapeks siva

Vapen SPG pene

Vapen SPG pene su pene pogodne za izradu proizvoda koji se koriste u domaćinstvu (kuhinjski sunđer tipa Vileda).

HR pene

HR pene su pene visokih performansi koje karakterišu visoka elastičnost, odnosno izrazit efekat opruge i izuzetna istrajnost i izdržljivost. HR pene se koriste u proizvodnji nameštaja za koji je od izuzetne važnosti da pena tokom korišćenja ne izmeni svoje karakteristike odnosno da ih zadrži što duže. Ove pene se takođe koriste u kombinaciji sa memory penama LR 4015 i LR 5016 (takozvani sendvič) u proizvodnji visoko kvalitetnih poliuretanskih dušeka.

specijalne hr pene
vapeks memory pene

Memory pene

VAPEN LR-memory pena je dobila naziv zbog svoje osobine da zadržava (pamti) oblik tela i redukuje lokalni pritisak na telo tako da korišćenje nameštaja u koji je ugrađena čini izuzetno udobnim. Na početku, najveću primenu je našla u medicini, da bi zatim zbog svoje velike udobnosti, postala jedan od najvažnijih delova u proizvodnji jastuka i dušeka visokog kvaliteta.

Pored standardnih memory pena, proizvodimo i specifične, LR 5010 memory cool i LR 5010G memory bakar.