Tehnologija

Ključno opredeljenje u proizvodnoj strategiji Vapeksa je vrhunski kvalitet proizvoda. Takvo opredeljenje je dovelo do niza partnerskih odnosa sa svetskim liderima u tehnologiji proizvodnje poliuretanske pene.

Zahvaljujući novoj mašini, HENNECKE Multiflex PL 130 – Bayer, koja važi za najbolju mašinu za proizvodnju mekih PU pena na svetu, kao i upotreba sirovina najpriznatijih proizvođača na svetu – Bayer, Shell, Dow, BASF, i uz naše vrhunske tehnologe, sada još potpomognuti iskustvom naše majke kompanije FoamLine sa svojih 17 fabrika, u VAPEKSU se proizvodi najbolji sunđer na svetu.

U industriji u kojoj čak 70% ukupne cene čini repromaterijal, od suštinske važnosti je definisanje i unapređivanje faktora uspeha.

Osim ekonomije obima, faktori uspeha na kojima se konstantno radi su i stepen iskorišćenja, automatizacija poslovanja, fleksibilnost, optimizacija troškova. Uveli smo kontroling cija je svrha, da se svi podaci relevantni za proizvodnju, nalaze u jednom programu.

Pronalazak poliuretanskih pena je rezultat BAYER-ovih istraživanja započetih daleke 1937. godine. Neprestanim proučavanjem i usavršavanjem procesa proizvodnje, kompanija BAYER je oduvek bila vodeći autoritet u poznavanju svih tajni tehnologije proizvodnje poliuretana. Ovakva opredeljenja su osnova i vrhunskog tehnološkog znanja koje je ugrađeno u najnaprednija HENNECKE postrojenja.

Da bismo sačuvali i unapređivali izuzetan nivo kvaliteta VAPEN PU pena, na raspolaganju su nam savremeni laboratorijski uslovi. Digitalno kontrolisana merenja i unakrsne analize parametara više serija u proizvodnji nam omogućavaju neprestana poboljšanja kvaliteta.

Kompletan servis sečenja na meru pokriva sve potrebe u industriji. Raspolažemo isključivo visokoproduktivnim automatskim mašinama:

  • Masine za horizontalno secenje sundjera
  • Masine za vertikalno secenje sundjera
  • CNC masine za horizontalno rezanje po kompjuterski zadatoj konturi
  • Masina za secenje sundjera u foliju (piling)
  • Masina za horizontalno rezanje u 3D (kornet)
  • Masina za presovanje blokova
  • Masina za rolovanje blokova
  • Masina za mlevenje sundjera

PU penu isečenu na meru ili u blokovima, u skladu sa potrebama kupca, pakujemo u kolete.

Kontaktirajte nas

za sve dodatne informacije